مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی دانشگاه آزاد

معرفی مرکز

یکی از نیازهای اساسی انسان برای زندگی موفقیت آمیز، برخورداری از آرامش و امنیت خاطر در زمینه های تربیتی، روانی و اجتماعی است. همه ما غالباً در معرض مشکلات و مسائلی قرار می‌گیریم که به دلیل محدود بودن دانش و تجربیاتمان به همفکری با دیگران نیاز پیدا می‌کنیم. تحولات و تغییراتی که در زندگی رخ می‌دهد. مانند قبولی در دانشگاه، ازدواج، دور شدن از خانواده و دوستان، گاهی ما را دچار اضطراب، تردید، نگرانی، تعارض و حتی بحران می‌سازد.

لازم به ذکر است هنگام سازش با محیطی جدید و تجربه‌ای نو، داشتن احساسات فوق تا حد طبیعی است اما اگر این احساسات منفی از حد طبیعی بیشتر شود، می‌تواند باعث کاهش تمرکز آرامش و سلامت جسم و روان گردد. مشاوره پاسخگوی سه موقعیت اساسی است: 1- پیشگیری از مشکلات و بیماریهای روانی و اجتماعی2- درمان و بهبود مشکلات روانشناختی3- بالا بردن شناخت خویشتن و باور‌استعدادها و توانمندی‌ها.

مشاور کیست؟

در تعریف مشاور می توان گفت که : وی فردی متخصص و آگاه به اصول مشاوره ای است که با همکاری مراجع در جهت تسهیل تصمیم به فرد کمک می کند . باید توجه داشتمشاور تسهیل کننده است ؛ نه تصمیم گیرنده. مشاور فرد متخصصی است که با علاقه به دل مشغولی‌های شما گوش داده و به شما کمک می‌کند تا درک بهتری از آنها داشته باشید و بتوانید با راحتی و کارآمدی بیشتری با مشکلاتتان مواجه شوید.

مشاوره چیست؟

مشاوره یكی از حرفه های یاورانه (Helping professions) است و حرفه یاورانه را می‌توان حرفه ای توصیف كرد كه اعضای آن از آموزش و گواهینامه ویژه برای انجام خدمتی خاص و مورد نیاز همنوعان جامعه خود برخوردارند. مشاوره یک رابطه ی تخصصی بیین مراجع و مشلور که با طیب خاطر بیین این دو ایجاد شده و بر اصول و روابط حسنۀ انسانی مبتنی است . در این رابطه انسانی و تخصصی ، مراجع در خود شناسی ، تصمیم گیری مناسب و در ارضای معقول نیازهایش یاری می شود.

مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد در راستای انجام هدف های مذکور، خدمات زیر را به دانشجویان، کارکنان واساتید ارائه می دهد:

1).واحد درمان :

وظیفه این واحد کمک به تسهیل رشد فردی ، حل مشکلات و درمان اختلالات و بیماریهای روانی است .برخی از خدمات این قسمت عبارتند از:

الف).مشاوره و روان درمانی:

مراجعین در این نوع مشاوره به صورت حضوری جهت رفع مشکلات یاری می شوند.

ب). راهنمایی و مشاوره تحصیلی:

مشاوره تحصیلی مجموعه ی فعالیت هایی است که از طرف مشاوره به منظور رفع مشکلات تحصیلی مراجعان صورت می گیرد . برخی از فعالیتهای مشاوران در این زمینه عبارتند از :

*   ارزیابی استعدادها ، علایق و شخصیت دانشجویان به قصد کمک به آنان در شناخت نقاط قوت و ضعف خود و تلاش در رفع کاستی ها

*   کمک به دانشجویان دارای افت تحصیلی با هدف جبران افت تحصیلی

*   یاری به دانشجویان باهوشی که زیر حد توان خود کار می کنند به منظور ارتقای پیشرفت تا حداکثر فعالیت

*    یاری رساندن به دانشجویان در جهت رفع نگرانی ها و اضطراب امتحانی

ج).راهنمایی و مشاوره ازدواج:

ازدواج یک مرحله بسیار مهم زندگی و سنگ بنای تشکیل خانواده است که نه تنها برای زن و مرد، بلکه برای نسل های بعد نیز سرنوشت ساز است .افرادی که قصد همسر گزینی دارند با معیارهای علمی انتخاب، آشنـا شده و راهنمـایی های لازم را دریافت می کنند و در این زمینه بر مهارتهای ارتباطی و شناخت تفاوتهای فردی و نیازهای یک زندگی مشترک تأکید می شود.

د). مشاوره خانواده:

مشکلات خانوادگی مانع تحقق استعدادهای اعضای خانواده شده و سبب بروز نابسامانیهای روانی  و مشکلات رفتاری را فراهم  می آورد.افرادی که علاقمند هستند كه به زندگی خود معنای عمیق تری ببخشند و یکنواختی زندگی را مرتفع سازند، یا دچار مشکلات خانوادگی هستند جهت رفع مشکلات و بهبود وضعیت می توانند از این خدمات استفاده نمایند.

ه). مشاوره شغلی:

این قسمت به منظور انتخاب شغل مناسب، با شناسایی استعدادها و توانایی ها، رغبتها و شخصیت به مراجعین جهت حل مشکلات شغلی، افزایش رضایت شغلی کمک می نماید.

تعدادی از فعالیت های مشاوره شغلی عبارتند از :

*   ارزیابی ویژگیهای شخصیتی ، استعدادها و مهارت های افراد و کمک به هماهنگ نمودن آنان با نوع شغل

*   ایجاد نگرش مثبت نسبت به کار در افراد

*   کمک کردن به افراد برای هماهنگ شدن با مقرارت سازمان

*   یاری رساندن به مراجعان در جهت سازگاری با سایر کارکنان

*   کمک به مراجعان در جهت سازگاری با شغل جدید

و). مشاوره شخصی:

افرادی که در زمینه های عاطفی، سازگاری، خود شناسی و پاره ای از بیماری ها نظیر افسردگی ، وسواس، اضطراب دچار مشکل هستند می توانند از این مشاوره بهره بگیرند.

2). واحد روانسنجی:

این مركز با انجام تست های مختلف هوش ، استعداد ، رغبت و شخصیت به تشخیص و درمان هر چه بهتر و دقیق تر کمک می نماید. مشاور در صورت لزوم اقدام به اجرای تست های مربوطه جهت یاری به داشجویان می نماید.

3). مشاوره خوابگاهها:

مرکز مشاوره اقدام به ارائه خدمات مشاوره ای در خوابگاه های دانشجویی می نماید. دانشجویانی که نمی توانند به مرکز مشاوره مراجعه کنند می توانند از خدمات مشاورانی که در خوابگاهها حضور دارند، استفاده نمایند.  در هر نیمسال و طبق برنامه مشاوران در دفتر مشاوره خوابگاه حضور یافته و به دانشجویان خدمات مشاوره ای ارائه می نمایند.

تماس با مرکز

تماس با دفتر مشاوره:

مسئول دفتر: آقای محسن داوری

نشانی: ورودی دانشگاه- روبروی دانشکده علوم انسانی- ساختمان معاونت دانشجویی و فرهنگی

شماره تلفن داخلی: ۰۳۱۴۲۲۹۲۳۳۲

مشاوران مركز مشاوره و خدمات روان شناختی دانشگاه

ردیفمشاورانتخصص
1آقای دكتر رضاییخانواده و پیش از ازدواج (عضو هیات علمی دانشگاه)
2آقای دكتر حقایقتست های شخصیت و هوش  (عضو هیات علمی دانشگاه)
3آقای دكتر قمیشغلی و كارآفرینی  (عضو هیات علمی دانشگاه)
4آقای دكتر تركش كسب و كار (عضو هیات علمی دانشگاه)
5آقای دكتر روحانیكارآفرینی (عضو هیات علمی دانشگاه)
6خانم دكتر جبل عاملیفردی، تحصیلی ،تستهای شخصیت و هوش(عضو هیات علمی دانشگاه)
7خانم دكتر دهقانیاختلالات ،فردی و كودك(عضو هیات علمی دانشگاه)
8آقای دكتر محمدیفردی و تحصیلی
9آقای عینیخانواده و پیش از ازدواج
10آقای قادریفردی و تحصیلی
11آقای دكتر مختاریاختلالات و فردی
12آقای دكتر نورمحمدیاختلالات و تحصیلی
13خانم مردانیخانواده و ازدواج
14خانم افشاریخانواده و ازدواج
15خانم حاج بابائیفردی و تحصیلی
16خانم دكتریعقوب زادهفردی و ازدواج

فرم ثبت نام الکترونیکی مشاوره عمومی غیرحضوری آنلاین

http://op.iaun.ac.ir/othersp/tplfiles/Moshavereh.php

برچسب ها: بدون برچسب

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *